Bu Blogda Ara

22 Eylül 2010 Çarşamba

İlginç Ama Eksik

Kutsal kitaplarda yer alan ve herkesin bildiği bir mucize olan Hz.Musa'nın Kızıldeniz'i ikiye ayırması 21.yy da gerçekleşebilirmiş.Bilgisayar simülasyonu,güçlü rüzgarların saatlerce esip suyu ikiye ayırabileceğini gösteriyor.

Araştırmacılara göre;denizin dibindeki eski bir nehir yatağının çukurunun rüzgarlarla itilen suyun birikmesini kolaylaştırmış olabileceği öne sürülüyor. Nehir yatağına itilen suyun çekildiği yükseltide de çamurlu ama yürünebilir bir patikanın su yüzüne çıkabileceği belirtiliyor.
Üç büyük dinin kitaplarında bahsi geçen mucizede, Hz. Musa ve beraberindeki kavmi onları yok etmek üzere takip eden firavun askerlerinden kaçarken Kızıldeniz kıyısına geliyor ve kaçacak yerleri olmayan kavmin önündeki denizin suları ikiye ayrılarak geçiş yolu açılıyor. Kavim gece boyunca buradan karşı kıyıya geçiyor. Sabah onları aynı yoldan izleyen firavun ordusu ise, kapanan suların altında yok oluyor.


ABD Atmosferik Araştırmalar Ulusal Merkezi uzmanlarının yaptığı açıklamalara göre;mucize olarak anlatılan olayın sıvı mekaniğiyle açıklanabileceğini, gece boyunca tek yönde esen güçlü rüzgarların suyu yüzeyden yavaş yavaş iterek dipteki yükseltileri ortaya çıkarabileceğini belirtti.Yani deniz şiddetli rüzgarlarla ikiye ayrılıyor,Hz Musa ve beraberindekiler karşıya geçtikten sonra firavunun askerleri denizden geçerken rüzgar şiddetini azaltıyor ve sular birleşiyor.

Şimdi tüm bunlar gazete ve dergilerde yer alan haberler.Yalnız benim aklıma yatmayan birşey var.Tamam bilgisayar simülasyonlarıyla denizin ikiye ayrılabileceği hatta Hz.Musa dönemindede şiddetli rüzgarlarla denizin ikiye ayrılıp insanların karşı kıyıya geçişlerinin bu şekilde olduğu ileri sürülmüş.Koskoca denizi ikiye ayırabilecek,denizdeki dalgaların bile karşı koyamadığı kuvvette bir rüzgar denizi ayırırken karşıya geçen insanlar bu rüzgara nasıl dayanabiliyor? Yani bu kadar şiddetli bir rüzgara maruz kalan insan nasıl uçup denizin içinde kaybolmuyor?Dalgalar bile rüzgara karşı gelemeyip denizi ikiye ayırırken insanlar nasıl oluyorda rahatlıkla denizin arasından yürüyüp karşıya geçebiliyor?

Yani araştırmacılar bunu nasıl açıklar bilmiyorum ama olayın bu şekilde gerçekleştiğini ileri sürenler Plos One adlı dergide bu sonucu yayımlamışlar bile.Birde benim soruma bir cevap verin bakalım :)

Bu arada Mısır'da bulunduğum sürede öğrendiğim bir bilgi:firavun ve ordusu Kızıldeniz'den geçerken sular kapandığı sırada firavun pişmanlık duyarak Allah'a secde etmek için dizlerinin üstüne kapanmış ve on yıl öncesinde İngiliz arkeologların çalışmalarıyla Kızıldeniz'den firavunun dizlerinin üzerine kapandığı şekilde bulunan iskeleti çıkarılıp British Museum'da sergilenmek üzere İngiltere'ye götürülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder